Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Osmangazi Kent Konseyi, 1999 Gölcük depreminin 25. yılında açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Osmangazi Kent Konseyi, 1999 Gölcük depreminin 25. yılında açıklama yaptı

Osmangazi Kent Konseyi, 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yılında Hoca Hasan Mahallesi Afet Toplanma Alanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz: "Bursa'daki yapı stokunun büyük kısmının 40 yaşın üzerinde ve büyük bir risk altında En iyi senaryoda bile binlerce kayıp bekleniyor. Depreme karşı hazırlık, ertelenemez göz ardı edilemez bir zorunluluktur. Ancak 25 yıldır ne yazık ki, daha çok eksikliklerimizi konuşuyoruz Alınan Önlemler Yeterli mi?  Deprem Öncesi, deprem anı ve deprem sonrası alabileceğimiz önlemleri aldık mı? Aldıysak bu önlemleri kim biliyor diye soruyoruz? Türkiye'de afet ve acil durum yönetimi ya yok ya da yetersiz diyerek deprem için ulusal seferberliğin şart olduğunu belirtti. Harekete geçmeyenler, gelecekteki yıkımın sorumluları olacaktır.  Cumhuriyet tarihimizin en büyük depremlerinden biri olan 17 Ağustos'tan bu yana 25 yıl geçti. Ancak hazırlıklarımız hâlâ yetersiz. Depremlerden sonra meydana gelen can ve mal kayıplarının nedeni olarak sürekli depremlerin büyüklüklerine vurgu yapılması, gereken önlemlerin alınmaması, 25 yıllık zaman diliminde hiçbir konuda yeterli hazırlığın olmadığı 6 Şubat 2023 Depremleriyle bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Bursa'daki yapı stokunun büyük kısmı risk altında ve olası bir deprem sonrası müdahaleler yetersiz kalacaktır. Bu sebeple sağlıklı yapılaşma nitelikli denetim ve şeffaf imar planları zorunludur" dedi.

"SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Halkın toplanma alanlarının belirlenmesinde o alanın konumu, büyüklüğü kapasitesi, fiziksel ve doğal özelikleri, yönetim ve plan kararlar  ile ilgili çeşitli niteliklerin önemli rol oynadığını söyleyen Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz"İmar planı kararlarıyla yapılan uygulamaların afet yönetim sistemiyle temelde uyumlu olması gerekmektedir. Osmangazi Belediyesi Afet İlleri Müdürlüğü ile bu yaptığımız toplantıda Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğünün mevcut 258 toplanma alanlara ilave belirlenen ve 201 toplanma alanı ile ilgili çalışma yaptığını talepte bulunduğunu onaya gönderdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Süreç tamamlandığında toplanma sayusı 459'a çıkacağını öğrenmek bizim adımıza sevindiricidir. Deprem toplanma alanlarının nitelikli hale gerilerek alt yapı çalışmaları ile güçlendirilmesini talep ediyor ve sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz" dedi

“DEPREM BURSA’NIN GERÇEĞİ”

Deprem Bursa'nın gerçeği diyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Hem seçim öncesi hem seçildikten sonra ilk günden itibaren ilk çalışmamız kentsel dönüşüm oldu ancak prosedürler hızlanmamızı engelliyor. Çarşamba ve Altıparmak mahallesi hem eski olması hem de depreme dayanıksız yapılarından dolayı hızla kentsel dönüşüme girmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Bunun yanında bir afet koordinasyon merkezi çalışmamız var. İlk 72 saatin ne kadar önemli olduğunu maalesef Kahramanmaraş'ta gördük. Tekrardan 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.